O carte nouă



 Paulo Coelho ”Spioana”  

Singura ei vină: a fost o femeie liberă.
O dansatoare care a șocat și a fermecat publicul.
O curtezană care a sfidat rigorile vremii.
O spioană – poate cea mai faimoasă – care i-a subjugat pe puternicii zilei.
Înalta societate a adulat-o și a detestat-o, ziarele au elogiat-o și au condamnat-o.
Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seducția.


  Bumerang de Lilia Bicec-Zanardelli
Car­tea des­crie drama unei fami­lii, care redă situ­a­ţia mul­tor copii şi părinţi aju­nşi la fun­dul aces­tei pră­pas­tii. Potri­vit son­da­je­lor, unul din zece copii reclamă că ar fi fost moles­tat de o per­soană din fami­lie. Psi­ho­lo­gii spun că inces­tul este cea mai gravă formă de abuz sexual. E o crimă tri­plă: un copil e abu­zat, abu­zat sexual, abu­zat de o per­soană din fami­lie, în care avea încre­dere, care avea meni­rea să îl apere. Chiar dacă abu­zul înce­tează, în lipsa unui tra­ta­ment adec­vat, trau­mele pri­ci­nu­ite sunt ca o rană vie, iar per­soana abu­zată, fiind foarte vul­ne­ra­bilă, poate ajunge la sui­cid, con­sum de dro­guri sau de bău­turi alco­o­lice, delinc­venţă.   

                   



Kinderland de Liliana Corobcă
  
       Cristina, ea însăşi un copil, este nevoită să devină „mama” responsabilă a celor doi fraţi mai mici, atunci cînd părinţii pleacă la muncă în străinătate, după „bani lungi”. Universul unui sat moldovenesc contemporan, populat în majoritate de copii şi bătrîni, este văzut din perspectiva acestei fetiţe de 12 ani.
       Într-o lume în criză şi derivă, copiii învaţă, din propriile experienţe, să lupte şi să supravieţuiască în aşteptarea împlinirii unui singur vis: întoarcerea părinţilor acasă. Dar aceştia nu se lasă înduplecaţi nici atunci cînd sînt invocaţi prin ritualuri magice, păgîne. Părăsiţi, copiii se alina cu amintirile vagi ale unei vieţi normale de familie, imitînd, înainte de vreme, gesturile adulţilor. Despre ţară copiilor maturi povesteşte Cristina, despre cruzime şi tandreţe, despre durere şi mîngîiere, disperare şi speranţa.
     Odată cu romanul Kinderland, Liliana Corobca îşi consolidează statutul de confesor al fiinţelor neajutorate, victime resemnate pe timp de pace, ale căror voci nu sînt ascultate de nimeni altcineva.




Ultimul roman al lui Paulo Coelho, octombrie 2012
 
     Un manuscris de demult cuprinde secretul vieţii noastre. Trăieşte clipa pentru a-ţi păstra sufletul viu!

     14 iulie 1099. În ajunul bătăliei pentru Ierusalim, cruciaţii aşteaptă, dincolo de ziduri, zorile, când va începe asaltul. Locuitorii din Oraşul Sfânt creştini, evrei şi musulmani  se adună spre a-l asculta pe grecul înţelept căruia îi zic Coptul. El nu le spune nimic despre bătălia iminentă, ci le vorbeşte despre învăţămintele desprinse din viaţa de toate zilele, din provocările şi greutăţile pe care fiecare trebuie să le înfrunte, despre credinţa şi puterea de a transforma înfrângerile în începuturi de drum. Adevărata înţelepciune provine din iubire, din clipele de suferinţă prin care trecem, dar şi din cele de glorie, din îngemănarea perpetuă a vieţii cu moartea.

     Manuscrisul găsit la Accra ne invită să medităm la cât de important este să-ţi trăieşti prezentul şi la principiile şi valorile umane. Fără ele, nimeni nu poate merge mai departe. Însemnate pe un papirus, ascunse într-o peşteră din deşertul egiptean, spusele înţeleptului grec ajung astfel până la noi. La întrebările despre dragoste, pierdere, înfrângere, singurătate, teamă, loialitate, sex, viitor, calea de urmat, el dă răspunsuri la fel de adevărate şi după o mie de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu